Megváltozik a Facebook üzenőfala, az eddigi legnagyobb újítás jön

Szó szerint darabokra szedheti üzenőfalunkat a Facebook egy újítással, amit néhány felhasználónál már tesztelnek.

© Twitter / @tomcritchlow

Már tesztelik azt az üzenőfal-módosítást, ami az eddigi talán legnagyobb funkcionális változás lehet a Facebook telefonos nyitóoldalán. AMashable szúrta ki azt a Twitterrekikerült képernyőképet, ami már az üzenőfal új elrendezését mutatja, a Facebook pedig megerősítette, hogy nem kamu képről van szó.

Az újítással a Facebook azt a jelenséget próbálja meglovagolni, hogy – ismerőseik történéseinek követése mellett – egyre többen csak a közösségi oldalról indulva fogyasztanak híreket. Zuckerbergék a rengeteg hír könnyebb átláthatósága érdekében témákra szednék az üzenőfalat: a háttérben dolgozó algoritmus a hírszájtokon megszokott témákra (belföld, külföld, tech, sport, zenei, gasztro témájú bejegyzések, aranyos állatos fotók stb.) válogatná szét üzenőfalunk tartalmát.

A tematikus válogatást ráadásul személyre szabhatóvá tenné a Facebook: az új rendszerben mindenki maga adhatja meg, hogy milyen kategóriákat lásson.

A fenti képet közzétevő felhasználó azt írja, összességében jóval több tartalmat lát így a különböző szekciókban, mint amennyi az eddigi, „összevont” üzenőfalán van.