Frissült a Windows 95 modern, hordozható változata

windows 95

Nem hiszed el: Frissült a Windows 95 modern, hordozható változata

A napokban készítője új, frissített verziót adott a Windows 95 azon, szinte bármilyen gépen futni képes – és persze abszolút nem hivatalosa – változatából. Aminek eredeti kiadásáról még tavaly ősszel adtunk hírt. A Windows 95 v2.0-ban így mostantól már weblapokat is lehet szerkeszteni. Illetve böngészni, de pár klasszikus játék is alapból fut már rajta.

Mindez annak köszönhető, hogy az alaprendszer mellett immár a Microsoft FrontPage egy korai változata, a Netscape böngészőjének 2.0-s verziója. Valamint a Doom, a Wolfenstein és pár más, korabeli játék is megtalálható az alkalmazásban. Mert hogy itt végső soron egy kutyaközönséges programról van szó, amit annak ellenére, hogy a Windows – egy némileg visszabutított kiadása – fut benne, bármikor el lehet indítani. Illetve be lehet zárni, gyakorlatilag minden, ma elterjedt asztali operációs rendszer alatt.

Szintén újdonság a most megjelent verzióban, hogy ez már hangokat is le tudja játszani. Aminek köszönhetően a Windows klasszikus indítózenéje vagy éppen a hibaablakok felbukkanását kísérő zaja is felcsendülhet benne. Ugyanakkor egy komoly korláttal még mindig rendelkezik: nem érhető el belőle az internet, így azzal közvetlenül sajnos nem lehet vele kommunikálni.

A Windows 95 2.0 Windows, macOS és Linux alatt elindítható változatait az érdeklődők innen tudják letölteni.

Forrás:https://pcforum.hu/hirek/21200/nem-hiszed-el-frissult-a-windows-95-modern-hordozhato-valtozata?fbclid=IwAR3ESrOIoltnCDbHuouvLeFDSwGGYZnErIiuMoKLp7W7xKD0xlvV2dUc4EI