Windows 7 – lekapcsol bizonyos funkciókat a Microsoft

windows 7

Windows 7 – Lekapcsol bizonyos funkciókat a Microsoft

A redmondi vállalat minden eszközt bevet azért, hogy a felhasználókat a Windows 10-re való átváltásra ösztönözze.

A Microsoft úgy döntött, hogy bizonyos funkciókat kikapcsol a Windows7-ben, a Windows 8-ban és a Windows 8.1-ben. Néhány nappal ezelőtt a társaság frissítette az egyik támogatási dokumentumát. Amelyből láthatóvá vált, hogy a három operációs rendszer esetében már nem fog új metaadatokat biztosítani a Windows Media Centerhez. Míg a Windows 7 esetében a Windows Media Playerhez sem.

Eddig ha valaki a Windows Media Player segítségével hallgatott zeneszámokat vagy nézett filmeket, akkor lehetősége volt automatikusan lekérnie az érintett film posztereit, a zenei albumok borítóit, az énekesek dalainak vagy a film rendezőinek adatait. A Windows7, 8 és 8.1 esetében a jövőben már csak olyan metaadatokat megmutatására van lehetőség, amelyek korábban letöltésre kerültek. A Microsoft hangsúlyozta, hogy a Windows Media Player normál funkciói mind a Windows 7, mind a Windows 8 és a Windows 8.1 esetében megmaradnak. Ugyanakkor az is lényeges, hogy a változtatás a Windows 10 operációs rendszert nem érinti. Ott a Media Player metaadat-funkciója továbbra is támogatott.

A Windows 7-tel kapcsolatban nemrég elkezdődött a visszaszámlálás, mert az az operációs rendszer támogatása egy év múlva lejár, az utolsó hivatalos biztonsági javításokat 2020. január 14-én adja majd ki a Microsoft. A Windows 7 piaci részesedése tavaly decemberben 36,9 százalék volt.