Windowst helyi fiókkal használja a gépén?

windowst

Windowst helyi fiókkal használja a gépén?

 

Helyi fiókkal használja a Windowst a gépén? Akkor erről tudjon:

Amennyiben nem Microsoft-fiókkal, hanem helyi felhasználói fiókkal használja a Windows 10-et,.Nem fogja tudni eltüntetni, milyen appokat töltött le a Microsoft alkalmazás-áruházából.

 

A Microsoft Store nem felejt. A Ghacks hívta fel a figyelmet egy különös jelenségre a helyi felhasználói fiók és a Microsoft Store kapcsolatában. Ha ilyen fiókkal tölt le valaki alkalmazásokat a gépére, akkor azt többet nem tudja kitörölni, mindig megmarad az appok listája.

A Windows 10-et kétféle hozzáféréssel, Microsoft-fiókkal vagy helyi felhasználói fiókkal lehet elérni. S mindkettővel hozzáférhető a windowsos appok gyűjteménye, a Microsoft Store. A letöltött appok listája azonban egyszer s mindenkorra megmarad, már ha helyi felhasználói fiókról telepítgettek. Úgy tűnik, írja a Ghacks, hogy az adatok az eszköz hardverazonosítójához kapcsolódnak (ezt a Microsoft az aktiváló folyamat során használja), azaz sem az operációs rendszer újratelepítésével, sem a merevlemez formattálásával nem törölhetők a letöltési előzmények.

© hvg.hu
Ennek persze van pozitív hozadéka is, elsősorban azok számára, akik gyakran telepítik újra a rendszerüket, ugyanis egyszerűbbé válik számukra az appok újratelepítése. Jóval kellemetlenebb viszont azoknak, akik korábban helyi felhasználói fiókban voltak, és most eladnák a PC-t. Nem tudnak ugyanis megszabadulni a letöltések előzményeitől, és az új tulajdonos is következtethet majd ebből különféle, akár személyes dolgokra is. Nem árt tudni, hogy azok a letöltések, amelyeket Microsoft-fiók birtokában tett valaki, nem jelennek meg a helyi felhasználóknál, és fordítva, viszont egy újabb helyi felhasználó láthatja az előző helyi felhasználó letöltéseit.

Mindez persze nem gond, ha valaki nem kívánja eladni a számítógépét, azonban aki nem biztos ebben, az vagy ne keresse fel a Microsoft Store-t vagy csak Microsoft-fiók birtokában tegye azt. Egyébként nem ártana, ha lehetőség volna a személyes adatok teljes körű törlésére, amibe a letöltési előzmények is beletartoznak.

Forrás: