Kényelmesebb lehet a telefontöltés, ha használja ezt az appot

Kényelmesebb lehet a telefontöltés, ha használja ezt az appot:

Telefontöltés

Nem kell folyton a töltőt figyelni, mégis tudni fogja, mikor jött el az ideje, hogy levegye telefonját róla.

Pár napja mutattunk egy androidos appot, amelyik figyeli a töltőre tett telefont. Természetesen az iOS-ek sem maradnak hasonló alkalmazások nélkül, ezúttal a BatteryFull + (Alarm) nevű appot ajánljuk figyelmükbe. Ez az app ugyan nem új, viszont 2009-es debütálása óta szilárdan tartja első helyét a hasonló célú alkalmazások között. Talán azért, mert nincsen túlbonyolítva: a feladata, hogy hangjelzéssel figyelmeztessen, ha teljesen feltöltődött a telefonunk, vagy legalábbis elérte az előre beállított 90, 80 vagy 70 százalékos szintet (több lehetőség nincsen).

© hvg.hu

Az app a megnyitása után mutatja az aktuális töltöttségi szintet, illetve egy kattintás után azt is, hogy még mennyi ideig netezhetünk (3G), beszélhetünk, YouTube-ozhatunk, meddig maradhat standby állapotban a telefonunk, stb. A kezdőképernyőn bal felső sarkában lévő i betűs ikonra kattintva jutunk el a beállításokhoz, itt határozhatjuk meg a már említett töltöttséget, illetve hangjelzést választhatunk az értesítéshez.

A töltőre tett telefont ezután nem kell figyelnünk, hiszen halljuk, ha elérte a választott töltöttséget. Viszont a hangjelzés addig megmarad, amíg ez a töltöttség, ezen felül csak akkor hallgat el, ha bezárjuk az appot.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20160527_telefon_toltese_ios_batteryfullalarm