Szólni fog a Microsoft, ha idétlen jelszót próbálunk beállítani

Szólni fog a Microsoft, ha idétlen jelszót próbálunk beállítani:

Lassan minden héten kiszivárog több millió jelszó, és kiderül, hogy sokan még mindig túl egyszerű kódokat választanak. Ezt elégelte meg a Microsoft, a cég több szolgáltatásban is figyelmezteti a felhasználókat, ha túl egyszerű jelszót választanak.

A katasztrofális helyzet nem változott: a 25 leggyakoribb jelszó közötttovábbra is olyan egyszerűek vannak. Hogy az azokkal „védett” fiókokat egy pillanat alatt fel lehet törni. Ha nem hiszi, itt ellenőrizheti. Lassan már nincs olyan hét, amikor az ilyenekből ne szivárogna ki több millió ilyen, hogy azokat potom pénzért a sötét weben árulják. Mi már megmutattuk, hogyan adhat fiókjainak könnyen megjegyezhető, mégis nagyon biztonságos jelszavakat, ahogy sok technológiai cég is megteszi ezt.

A tanácsadók viszont nem lehetnek ott minden alkalommal, amikor valaki egy új helyre regisztrál. Eddig legalábbis így volt, de a Microsoft szó szerint minden ilyen lépésünket figyelni fogja, méghozzá a biztonságunk érdekében. A leggyakoribb jelszavakból egy állandóan frissülő listát készítettek, ezt használják fel: ha valaki a Microsoft szolgáltatásait használva új, de nagyon könnyen feltörhető jelszót akar megadni, figyelmezteti egy ilyen üzenet.

Amikor tehát Outlookot, Xboxot vagy mondjuk OneDrive-ot használ és ezt az üzenetet látja („Choose a password that’s harder for people to guess”), akkor jobban teszi, ha erősebb jelszót talál ki. Itt talál hozzá segítséget.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20160527_jelszavak_vedelme_microsoft_figyelmeztetes