Szólni fog a Microsoft, ha idétlen jelszót próbálunk beállítani

Szólni fog a Microsoft, ha idétlen jelszót próbálunk beállítani:

Lassan minden héten kiszivárog több millió jelszó, és kiderül, hogy sokan még mindig túl egyszerű kódokat választanak. Ezt elégelte meg a Microsoft, a cég több szolgáltatásban is figyelmezteti a felhasználókat, ha túl egyszerű jelszót választanak.

A katasztrofális helyzet nem változott: a 25 leggyakoribb jelszó közötttovábbra is olyan egyszerűek vannak, hogy az azokkal “védett” fiókokat egy pillanat alatt fel lehet törni – ha nem hiszi, itt ellenőrizheti. Lassan már nincs olyan hét, amikor az ilyenekből ne szivárogna ki több millió ilyen, hogy azokat potom pénzért a sötét weben árulják. Mi már megmutattuk, hogyan adhat fiókjainak könnyen megjegyezhető, mégis nagyon biztonságos jelszavakat, ahogy sok technológiai cég is megteszi ezt.

A tanácsadók viszont nem lehetnek ott minden alkalommal, amikor valaki egy új helyre regisztrál. Eddig legalábbis így volt, de a Microsoft szó szerint minden ilyen lépésünket figyelni fogja, méghozzá a biztonságunk érdekében. A leggyakoribb jelszavakból egy állandóan frissülő listát készítettek, ezt használják fel: ha valaki a Microsoft szolgáltatásait használva új, de nagyon könnyen feltörhető jelszót akar megadni, figyelmezteti egy ilyen üzenet.

Amikor tehát Outlookot, Xboxot vagy mondjuk OneDrive-ot használ és ezt az üzenetet látja (“Choose a password that’s harder for people to guess”), akkor jobban teszi, ha erősebb jelszót talál ki. Itt talál hozzá segítséget.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20160527_jelszavak_vedelme_microsoft_figyelmeztetes