Megszüntetik a Google Chrome böngésző egyik legidegesítőbb funkcióját

chrome

Megszüntetik a  Google Chrome böngésző egyik legidegesítőbb funkcióját

A billentyűzet backspace gombja eddig az előző oldalra mutató gyorsbillentyűként funkcionált. De a véletlen megnyomás sokaknak felvitte a vérnyomását.

Jó dolog a gyorsbillentyű, ám a Google Chrome-ban van egy, aminek nem kifejezetten örülnek a felhasználók. A backspace gomb lenyomása a böngészőben arra ad utasítást, hogy visszatérjen az előző lapra. Ami – ahogy ezt mi magunk is napi szinten tapasztaljuk a szerkesztőségi rendszerünkben – főleg akkor lehet rendkívül bosszantó, ha épp egy űrlapot tölt ki az ember.

A Google mérési adatai szerint az oldallátogatások 0,04 százaléka a backspace megnyomásából ered. Az esetek 0,005 százalékában pedig mindez úgy történik, mert a felhasználó egy űrlap kitöltése közben nyomja le a gombot company website. A felhasználók emiatt rengeteg panaszt tették már a Google-nél (ilyenkor ugyanis elveszik az űrlap tartalma, és elölről kell kezdeni a kitöltést). Ezért a fejlesztők úgy döntöttek, kiiktatják ezt a lehetőséget.

© FreeImages

A gyors visszalépésre azonban ezután is lesz mód a böngészőben. Akinek hiányozna a backspace adta lehetőség, próbálja ki az Alt + balra nyíl kombinációt.

A backspace funkciójat egyelőre csak a fejlesztőknek szánt Chorme Canary-ban iktatták ki, de egy következő frissítéssel valószínűleg mindenki tapasztalhatja majd a változást.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20160523_google_chrome_gyorsbillentyu_backspace