Nézze, ahogy feltekerik: ilyen lesz a Samsung Galaxy X kijelzője

Nézze, ahogy feltekerik: ilyen lesz a Samsung Galaxy X kijelzője:

A feltekerhető OLED kijelző 5 grammot nyom, és nem sokkal vastagabb az emberi hajszálnál.

Évek óta dolgozik a Samsung az összehajtható kijelzőkön, eddig azonban konkrét terméket nem mutattak be. Tavaly szeptemberben előkerült egy fotó, ami megmutatta, milyen lehet majd a Samsung összehajtható okostelefonja, ennél közelebb azonban nem jutottunk a megoldáshoz. Eddig, a napokban ugyanis a Slashgear készített videót arról, hogyan néz ki a dél-koreai cég feltekerhető kijelzője.

A SID 2016 kijelzőtechnológiai konferencián a Samsung maga villantotta meg az új technológiáját. Az információk szerint a feltekerhető kijelző 5,7 colos, Full HD felbontású, amit egy 10 mm átmérőjű hengerre lehet felcsavarni. Az OLED képernyő súlya csupán 5 gramm, a vastagsága – vagyis inkább vékonysága – pedig 0,3 mm. Mindezt persze úgy, hogy még nincs rajta az a réteg, amitől érintőképernyővé válik.

Ha hihetünk a pletykáknak, a Samsung jövőre érkező Galaxy X nevű zászlóshajóját látja majd el a technológiával. A dél-koreai cég azonban így is csak a második lehet, amelyik hajlítható kijelzős mobilt dob a piacra, a kínai Moxi Group ugyanis még idén 100 ezer darabot dob piacra a csuklóra is feltekerhető készülékükből task management online.

Eközben az LG jóval nagyobb léptékben dolgozik hasonlón: nekik már 1 mm vastag, papírként feltekerhető tévéjük van.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20160527_samsung_hajlithato_flexibilis_kijelzo